top

14 mei: BNO Interieurzaken: Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?

Home  /  14 mei: BNO Interieurzaken: Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?
a

14 mei: BNO Interieurzaken: Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?

Circulair ontwerpen, hoe doe je dat eigenlijk? We nemen je tijdens deze editie van BNO Interieurzaken mee in de mogelijkheden en struggles die ontwerpers tegenkomen met circulair ontwerpen.

Sprekers
Reinder Bakker begon in 2006, samen met Hester van Dijk, Overtreders W. Zij geloven in een duurzame wereld, waarin afval een materiaalbron is, spullen dichtbij geproduceerd worden en vakmanschap gewaardeerd wordt. Zo ontwierpen ze onder andere People’s Pavillion en Circl-E, maar ook tentoonstellingen, restaurants, bezoekerscentra en zelfs een wolfabriek.

Arjen Coster van Coster design services heeft het circulaire interieur van The Greenhouse ontworpen. Het is een restaurant en ontmoetingsplaats, in het hart van Utrecht dat in 2018 haar deuren heeft geopend. Arjen zal ons een kijkje geven in dit project.

Marije Remigius geeft als sustainability manager bij Fiction Factory hun projecten een duurzame boost. Wat ooit begon als een tweemanszaak is ondertussen uitgegroeid tot een bouwatelier met ruim veertig man in vaste dienst. Ze werken zowel aan interieur ontwerpen (A’DAM Toren) als aan circulaire tentoonstellingen (Rijksmuseum). Daarnaast hebben zij zelf een innovatief ontwerp voor wonen en werken ontwikkeld genaamd 'Wikkelhouse’.

Programma
16.00 uur inloop met koffie of thee
16.30 uur lezingen
17.45 uur nabespreking en vragen
18.00 uur drinks & snacks

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via Patrick Aarts (patrick@bno.nl).

Foto: People's Pavillion door Overtreders W, Fotografie: Filip Dujardin